Tinerii evadați din arestul IPJ Vrancea au fost prinși. Peste 200 de poliţişti şi 50 de jandarmi, mobilizaţi FOTO

de: Cătălina Burghelea
02 02. 2023

Doi tineri (17, respectiv 22 de ani) au evadat, joi seară, din arestul Poliţiei Judeţene Vrancea, aceștia fiind căutaţi de autorități în tot judeţul. Potrivit oamenilor legii, alarma s-a dat în jurul orei 18.30.

Alertă în Vrancea! Doi băieți au evadat din arestul IPJ

Update 2 februarie, ora 21.16. Cei doi tineri care au evadat, joi seara, din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea au fost prinși de poliţişti în zona Pieţei Moldova din Focşani. Pentru căutarea lor au fost mobilizați peste 200 de poliţişti şi 50 de jandarmi.

„Peste 200 de poliţişti şi 50 de jandarmi au fost mobilizaţi, joi seara, pentru căutarea celor doi tineri care au evadat din arestul IPJ Vrancea. Oraşul a fost închis, s-au organizat filtre în tot judeţul, fiind alertate şi judeţele limitrofe. De asemenea, la acţiunile de căutare participă şi doi câini de urmă”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu, pentru Agerpres.

Știrea inițială: Polițiștii vrânceni sunt în alertă maximă, după ce doi tineri, de 17 și 22 de ani, au reușit să fugă din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Agenții au amplasat filtre în Focșani, dar și în județ, scrie presa locală. Fugarii sunt cercetați pentru furt și au vârsta de 17, respectiv 22 de ani. Poliția oprește mașinile în trafic și îi caută pe cei doi băieți, care au evadat în jurul orei 18:30.

Polițiștii din Focșani au demarat căutările pe raza județului Vrancea, fiind organizate echipe în vederea depistării cât mai rapide a celor doi tineri, în vârstă de 17 și 22 de ani, care au evadat, joi seară, din arestul IPJ. Pe urmele lor se află și doi câini. Aceștia erau arestați preventiv pentru furt din data de 4 ianuarie, respectiv 25 ianuarie.

Cine sunt fugarii

Este vorba despre George Palade (22 de ani), domiciliat în Panciu, care, la momentul evadării, era îmbrăcat cu pantalon gri de trening și geacă de fâş înscripţionată Hugo Boss, iar Aurel Zaharia (17 ani), domiciliat în comuna Năruja, avea un trening de culoare neagră, cu glugă.

„Poliţiştii vrânceni au demarat căutările pe raza întregului judeţ, fiind organizate echipe de căutare, în vederea depistării cât mai rapide a acestora. Persoanele care pot să ofere informaţii care să conducă la depistare sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112”, a transmis IPJ Vrancea.

Din primele informaţii, cei doi băieți au fugit din curtea interioară a IPJ Vrancea în timp ce făceau activități administrative, apoi au sărit gardul. Șeful IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica, a confirmat declanșarea unei anchete interne pentru a se afla cum a fost posibilă evadarea tinerilor.

„(…) Palade George, de 22 ani, dom. în Panciu, era îmbrăcat cu pantalon gri de trening, geacă de fâș înscripționată HUGO BOSS, iar Zaharia Aurel, de 17 ani, domiciliat în com. Năruja, era îmbrăcat cu trening de culoare neagră, cu glugă”, au dezvăluit autoritățile vrâncene.

Știre în curs de actualizare